Ramadhan 1431H : Day 2

Hi Lovers,

Well, hari kedua seperti biasa, bangun bersahur awal skit dari hari pertama.

First day hari tu kitorang bangun around 4.30am. Pastu nak my uncle punya turn around 5.00am. So my uncle kata dia terkejar2 masa plak sbb lewat sgt. So he requested woke up at 4.30am. So kitorang kenalah bangun kul 4.00am. Huuhuhu..

Bersahur pagi tu dengan sambal tumis udang, sayur & telur masin. Eermm Lyn tak berapa lalu tul nak makan pagi2 ni. Tapi amik sesenduk nasi sambal & telur masin. Cukuplah tuh. Asyik melayan mata yg ngantuk ni saje. Lepas sahur lelap2 jap sementara tunggu Azan Subuh.

Hari kedua ni byk dugaan. Dari tengahari membawa ke petang, sampai ke malam, kepala ni berat semacam. Nak berjalan rasa berpinar2 biji mata ni. Tapi ku gagahkan juga. Ishhhh macam tak pernah puasa plak sebelum ni kan Cik Lyn woooiiiii. Hehehe

Berbuka seperti biasa. Menu yg simple. Cekodok, lepat pisang & nasi goreng. Kurma, kuih muih pun ada gak. Tapi menu yg paling best, rendang pedal ayam. Walaweeeiiiii… sedap giler. Tapi Lyn ratah skit jer. Dah kenyang. Tunggu sahur baru makan rendang pedal. hehehe… Pic, tak sempat nak captured. Tak mood lah yang!!!!

Solat seperti biasa.

Itu catatan hari yang kedua. Hari yg berikutnya, akan menyusul pula.

Hari ketiga yang sgt mencabar… Wah gitu!!!!

Bye…

6 comments:

SANDRA AZWAN said...

selamat berpuasa..;-)

cik syahira said...

assalamualaikum kak lyn,
selamat menunaikan ibadah puasa yer.

Lyn Yusoff said...

Sandra,
Selamat berpuasa to u too :)

Syahira,
wassalam dear..
selamat berpuasa jugak.. :)

adenium said...

waaaa...teringat masa kekecik.. kalau sahur kadang2 ada telur masin... teringin plak.. tapi skang sahur hanya minum air shj.. atau ngan kurma kengkadang... memang tak lalu langsung... :(

Cath J said...

Selamat berpuasa Lynn... ^_^

Lyn Yusoff said...

Sid,
telur masin tu lah sebenarnyer pembuka selera..
tapi skrg ni jarang makan nasi waktu sahur. tk lalu langsung.. uhuhuh

CathJ,
thx dear :))