Ikano, The Curve & Street Market

Last Saturday, mmg plannyer nak duduk rumah, bangun tidur, tidur makan jer. Tapi dalam kepala ni tak sampai hati nak kecikkan hati my niece aka mak buyung. Dia mengajak Lyn pegi Ikano. Since hubby nyer pun kerja, dpt lah kitorang kuar sat. Tu pun dah kul 2pm baru kita kuar. Lebih senang lepas Zohor sekali kuar.

So amik dia kat rumah my sis, then we headed straightly to Ikano. Khaira & baby pun pegi sekali. Mulanya my niece, taknak bawak anaknya. Ater dia tak larat nak dukung kan. Baby plak request suh bawak. So dia kata boleh dukung. Lyn mmg tak boleh angkat berat2. Nanti sengal.

Alhamdulillah, otw ke Damansara mmg tak jammed. Agak pelik ok. Selalu jammed memanjang.

IMG01176-20110423-1531So kita park kat Ikano, then terus je merayau ke Ikano. Si Khaira takut naik escalator yg cam ni. Habis tgn org dicapainya. Klu hok yang tangga tu siap loncat2 lagi. A part of it, it’s shopping time!!!!!!

IMG01180-20110423-1553Dari satu boutique ke satu botique kita masuk. Byk benda nak dicarik since my niece pun nak bersalin. So ada lah skit2 dia nak belikan baju babynyer tuh. Klu org bershopping, ko tgk jer, lebih baik tak payah pegi kan. So kita pun bershopping sama. Ishhh terbang lagi duit. hahaha

IMG01178-20110423-1542Masuk ke tempat baby nak carik something. Khaira pun sibuk nak shopping sama. Kononnya nak belikan baby stroller baru. Bila kita kata pinjam stroller dia. Menghempas2 tak bagi. Kedekut betul bdk kecik ni. Bukan tuk sape pun. Tapi tetap dia suh beli yg baru. Tak boleh pakai dia punya. So settled membeli brg kat The Curve kita beralih plak ke Street Market.

IMG01202-20110423-1758Time tu pulak hujan lebat ya amat. So kita lepak pegi makan dulu. Elok je hujan berhenti baru kita ke Street Market. I love to went there. Mcm2 accessories even baju murah2 kita boleh dpt kat Street Market ni. Tu yg suka tu. Yg paling shopping sakan kat sini Baby lah. Dari baju, accessories & etc dia beli. Nasib baik tak diangkut nya semua kedai kat situ. hahaha

IMG01204-20110423-1800I love this necklace. Macam2 design especially pendant nyer lah. Ada bentuk owl, peacock & etc. Baby bought one of necklace. I bought too together with ring. hehhe. Kan aku dah ckp, klu shopping tak beli ape2, baik duduk rumah jer.

IMG01205-20110423-1800RM10 for each ring. Sekarang ni kan trend org pakai ring besau2. Lyn pun tak ketinggalan sama. Mmg suka pakai ring besar2 ni. Sampai kat office dah jd trend sekrang ni. Hehehe.

IMG01208-20110423-1803I love this booth too. Tempat ni la Lyn suka beli accessories such as bracelet, earring, necklace & etc. Murah pun murah. Kat sini je Lyn dah perhabis byk duit. Klu boleh suma Lyn nak hangkut. Giler kedekut. Hahahaha. Nanti klu korg pegi Street Market ni, singgah booth ni. Mmg ramai org sgt2.

Time ni Khaira kitorang dah dukung. Ater jalan licin kan. Takut nnti tergelincir plak. Terpaksa lah Lyn ganti2 dgn Baby. Lyn mmg tak boleh angkat dia. Terpksa Baby angkat dulu baru Lyn dukung.

So around 7pm camtu baru kita gerak balik. Ater dah penat separuh hari bershopping kan. Khaira pun dah letak. Ape lagi kami. hehehe.

Eh!! ade org request nak pegi lagi Street Market ni. Ater jealous dgn accessories yg Lyn beli ni. Hehehe

3 comments:

Legally Hagna said...

nice story....luv street market too...

Lyn Yusoff said...

Legally,
hehhee...
let's go again.. hehe

Lulu caldina said...

lawalah blog..