B'YYU Patisserie Cafe

Lepas je lunch, my colleague ni ajak lepak kat B’yyu Patisserie Cafe located in Plaza Massalam too. Padahal Lyn dah kenyang kan. So sementara nak kerja balik tu, Lyn teman gak dia. Masa tu plak, dorang nak adakan private birthday function kat situ, so kitorang just try our luck lah. Nasib baik boleh lepak situ jap. Klu tak kempunan plak kawan ku ini. HeheheIMG01147-20110419-1540There are several dishes & desserts. Cupcake, traditional kuih muih and variety tea coffee. Spaghetti & roasted chicken pun ada jugak. Lyn tak order ape2 kat situ. Just teman kan Natrah jer. She ordered red velvet & brownies. Actually macam2 jenis cake ade kat situ. Sebut jelah nak cake ape. Mmg ada. Harga pun tak mahal sgt. Just nice. P1070887Hah!! tu dia orang yg teringin sangat nak makan cake. Maklumlah mak buyung kan. Makannya tuk 2 orang. Tu anak kedua dia. Kecik2 molek ni anak nak masuk 3 uolsssss. hehehee. Excited benau dapat makan brownies. Tu pun paksa Lyn makan gak. Padahal I dah kenyang you. Nak tak nak makan gak. Not bad rasanya.

Si Najwa tu pandai berposing kau. Dahlah mata sepet. hehehe. Mula2 malu dgn Lyn, lepas je snapped pic terus geddddsssss kan. heheheP1070890I love the decorations. Full with flower & etc. Mmg heaven je kalau lepak sini. Sejuk je mata memandang. The concept cafe yang sangat attractive, penggunaan warna dan bunga2nya mmg yang sesuai to suit the concept of having high tea. Konsep bunga2 yg digunakan, purple & putih. So mmg kena dgn konsep yg diorang nak ketengahkan. Cantik!!!!IMG01150-20110419-1542Kitorang sempat lagi tanya klu nak buat birthday party ker bape dorang charge. Only RM25 per pax. Not bad rite. Ada rezeki leh buat kat sini. Ari tu buat birthday party kat tempat lain pun sbb fully sponsored & private. So redha jelah. Dah org nak belanja. Terima je lah. hehehe.P1070891Owh yeah… Kami bertiga pulak. Tgk gelagat Najwa tuh. Tersengih dia pandang camera. Over kan. heheheeP1070892Kami lagi. Tengok muka anak beranak tu. Sama dan seiras kan. Suka betul Najwa dpt bergambar erk. So sambil makan sambil borak. By the time, masing2 chow chin chow sbb ada kerja mau dibuat. Si Natrah free time tu. Tu pasal di bawak anaknya sama. Hehhee

After that, Lyn pun pergi kerja. Si Natrah ni balik kot. Ater tak kerja ari tuh. hehehe

Next time leh lepak sini lagi.

Mau?? Sape kat Shah Alam, mari kita ke sini ramai2. hehehe

2 comments:

atty's said...

lama dah kty tak makan kek..

kira murah lah kalo nak celebrate besday kat situ .ye.

Lyn Yusoff said...

Kak Atty,
jum kak ty kita pg makan cake..
hehehe

agak murah gak ler..
heheheh