Macaroons By Whisk :)

I’m craving for macaroons since I bought last time. From day to another day, I haven’t got time to dropping by to Empire Gallery. Since I’m free few days back, by hook or crook I must go there. Finally, I went there alone. Yippieeee :)

Actually, I’m not feeling well, tapi bila dah keinginan nak merasa tu meluap2, teruskan gak niat tuh. Masa ni badan dah rasa semacam gak. Abih, dah sampai kan teruskan jer berjalan. First pop-up in my mind, I want to go Whisk & Opera, coz kedai dorang sebelah2 jer. But I go Whisk 1st.IMG01120-20110406-1917Wait for while, then the SA helped me. There’s so many color. Interesting rite?? I just bought 5 only. Hehehe. Buat rasa2 kat sorang skit. P1070796For the price of RM2 each, the size of the macaroons is pretty small. Honestly the macaroons are soft and sweet. page1Tak sempat nak share what’s the flavor. Korang pegi & rasa sendiri erk. Sebab terlalu menghayati macarons yg sedap ni. hehehe. The filling inside has a creamer. Btw, I love that Whisk’s macaroons!! Yummmyyyyyyyyy :)

Tomorrow will be another version. Nak tau mana sedap. hehhe..

Wait… wait!!

Ada iklan sat..

Actually ada cerita di sebalik ni. Masa Lyn beli macarons ni, mmg bdn rasa tak sedap. Kepala dah pusing2, lepas jer byr terus rasa nak pengsan. Rasa cam tak boleh jalan. Terpaksa duduk dulu & rest for a while. Nasib baiklah tak pengsan kat tgh2 mall tu kan. Tak memasal jer nanti. Lama gak Lyn duduk kat Whisk tuh. Dalam 15 minutes kot.

Bila dh ok skit, baru Lyn jalan slow2. Tu pun paksa jalan, sbb mmg tak larat. Naik escalator pun byg2 ko. Nasib baik sampai parking. Relax, minum air suam & selawat byk kali, baru chow. Alhamdulillah, sampai gak kat rumah. Lyn drive slow jer. Takut nak drive laju2. Tak pasti nape jdi gini. Mungkin sbb tak makan nasi, just makan roti jer tengahari tuh. Or pasal ‘bendera merah’. Baru 1st day ko. Tu yg tak larat tuh agaknya plus dgn flu & batuk2. In package gitu.

Selalu perut ni ok jer tak makan nasi. Hari tu plak nak bermanja2 kan. Tu yg sampai rumah menggagau carik nasi. Lapauuuuuu ko. Hahaha

Eh2!! my mum tak tau pasal benda ni. Tak mau dia susah hati. Alhamdulillah dah ok dah skrg. Cuma batuk & flu ni tak elok2 lagi. Sore pun serak.

Hope semakin sihat lepas ni :)

8 comments:

SURIA AMANDA said...

mc la lyn..teruk benor demamnya tuh...rehat...jgn paksa diri nanti dah sakit teruk payah..

sW33tdARLiNG said...

agaknya excited sgt nak makan macarons tuuu

Bulan Bintang said...

murahnya each rm2. i bought before this 1 for rm4.90 :(

Lyn Yusoff said...

Suria,
i dah MC dua hari tu..
boring tu duk rumah..
everything will be fine soon
insyaAllah

Lyn Yusoff said...

Sw33tdarling,
takde nyer excited nyer pun..
biasa dah dgn macarons tuh..

Lyn Yusoff said...

Bulan Bintang,
mahalnyer sampai rm4.90
so far yg paling mahal pun rm3.90 jer..

mummysyafie said...

ni yang nak dicari2 selama ni...nampak sedap. tapi bila la boleh gi sana..

Lyn Yusoff said...

Mummysyafie,
kat empire byk sgt kedai jual macarons ni kak.. nk dtg roger tau..
leh kita jumpa.. hehehe