Family Meeting

Sunday was family day. Biasanya weekend mmg duduk rumah. Klu nak berjalan ke ape ke mmg kita settle hari Sabtu. Ahad mmg lepak jer kat rumah melainkan ada wedding. Mmg kena keluar. Last Sunday was meeting day with my siblings. Ada a few discussion for our family holiday next month. InsyaAllah :D

Part meeting tu tak payahlah Lyn cerita in details sgt. Myself was a chairwoman during this meeting. Nak kena settled kan before ptg, coz Lyn rushing for something. Everything done & clear.

P1070908...After meeting semestinya makan2 time. Penat dah bercakap kan. So upahnya adalah makanan2 yg mantap dan sedap. Actually, tak semua dpt dtg. Mane yg tak dtg tu, kita inform later.

P1070907Makanan yg my mum & sis masak, mee kari & bubur kacang hijau dgn durian. Plan asalnya nak masak kueh teow goreng, tapi my SIL teringin plak nak makan mee kari. So kita proceed jelah.

P1070901Bubur kacang hijau dgn durian. Satu peruk penuh my mum masak. Actually kacang hijau dia ada lebih byk masa last time buat kenduri. Daripada dibuang, baiklah kita buat bubur. Lyn tak suka sgt bubur kacang hijau ni. Ape lagi klu dia masak dgn durian. Mmg takkan di sentuh. Bubur kacang merah takpe.

P1070910My portion of mee kari. Lyn tak berapa suka sgt mee kari. Boleh layan dua kali paling byk. Sbb Lyn cepat muak klu makan yg lemak2 ni. Tekak ni rasa tak best sgt.

P1070911Rojak ni my sis beli kat area rumah. Mmg sedap. 6 bungkus dia beli, jam2 tu gak habis. Mmg sedap rojak ni. Lyn plak klu makan rojak, mmg kuah skit jer. Ater Lyn tak makan kacang kan.

So sambil makan, sambil borak. Cerita perkembangan masing2. Tu lah aktiviti bila dpt berkumpul adik beradik. Walaupun tak cukup quorum, tapi tetap meriah. Tapi klu semua ada, mmg meriah dari biasa. hehehe

8 comments:

CinoiLavigne said...

Ohh myy kecur air liur tgk bubur kacang durian *meleleh*

atty's said...

kty pun kurang bubur kacang..kalo makan pun sbb cicah ngn roti je

sW33tdARLiNG said...

bubur kacang...??? nyummm nyumm lama tak makan.. dulu2 masa kecik, kalau tak abis, mak buat aiskrim

Lyn Yusoff said...

Cinoi,
hehehe..
sedap ker?? i tak makan...

Lyn Yusoff said...

Kak Atty,
makan gak tu kak..
lyn langsung tak makan.. hehehe

Lyn Yusoff said...

Sw33tdarling,
sedap erkkkk?? i tak makan..

mummysyafie said...

mak aii..bubur doyan tu...

Lyn Yusoff said...

Mummysyafie,
akak pun suka erk.. hehehe