Hati-Hati Ye Kawan2…

I got this email from my lovely friend, I would like to share it to everyone here!!!

Berita terkini.

Salah seorang mangsa yang berpangkat executive telah disimbah asid ketika sedang dlm perjalanan pulang ke rumah dari office. Mangsa yg gemar membuka tingkap dikatakan telah disimbah asid oleh lelaki yg tidak dikenali. Dan setelah membuat membuat laporan polis, beliau telah mendapati bukan beliau seorang saja yg terkena simbahan itu. 3 orang mangsa yg terkena simbahan itu dikatakan disimbah di kawasan Titiwangsa.

Dan terbukti ini bkn sbb balas dendam. Penyerangnya seorang lelaki yg berbangsa India yg menunggang motorsikal. Target dia mmg perempuan.

Kini mangsa sedang dirawat di HKL.

Dan skrg klu keluar lunch hati2 sbb org yg menyimbah asid tu dah melarat hingga ke area Sentul dan Dang Wangi. Di Sentul ada 3 kes, manakala yg kes yg terbaru berlaku kat Istana Budaya Jalan Tun Razak.

So berhati2la kawan2 semua, naik saje kereta tu terus kunci pintu dah jgn sesekali membuka tingkap. Semoga Allah melindungi kita semua.

Ya Allah ape nak jadi dgn dunia skrg..

Kat sekolah pun bahaya..

Dalam rumah pun bahaya..

Kat luar ape lagi…

Dimana2 skrg ni mmg bahaya. Semoga Allah sentiasa melindungi kita. Amin

Sharing is caring :D

4 comments:

atty's said...

amin..lepas ni kita kena lebih berhati2..

sW33tdARLiNG said...

nasib baik i jarang buka tingkap unless to pay tolls.. kalau kereta tgh running, jarang laa bukak tingkap

Lyn Yusoff said...

Kak Atty,
semestinya kak..
Amin

Lyn Yusoff said...

Sw33tdarling,
me too..
semoga Allah melindungi kita sama2 yer..