New Eyeshadow :)

Actually, agenda selepas lunch & hi-tea hari tu adalah sbb nak membeli make-up dari seseorang. Tu sebenar motif nya duk melepak2 tuh. Hehehe. Semuanya di atur oleh Natrah. She’s the one yg mengajak Lyn after her promote blusher last time. Should be ok for me since I love make-up too.P1070900After pot pet pot segala, we decided to bought a new eyeshadow palette. It’s from Miss Rose. Actually, baru 1st time dgr brand name ni masa Natrah bawak blusher last time. When I surfing mmg jenama ni agak terkenal di oversea. Kat sini jer blum ada lagi.

There are 48 different shadows per palette and currently 3 different Mixed Palettes to choose from. Tak percaya.. boleh tgk yg Lyn beli tuh.P1070878I bought this for myself. It’s called Miss Rose mix eyeshadow. Orang panggil 3D eyeshadow jugak. I love the color. Lepas tu dia jenis bercampur2 dgn warna2 lain. Tu yg menarik sangat tu. Disebabkan Lyn suka warna biru, so Lyn pilih palette yg byk warna biru. Boleh??? hehehee. Actually for daily use pun ok. Lyn baru pakai warna gold semalam. Cantik. Nak sapu pun senang. Lagi2 dia jenis yg wet. Senang nak lekat. P1070880It’s belong to Natrah. Actually tak byk beza pun dgn pilihan Lyn. Cuma bila dah nampak mcm2 color tu, semuanya nak dibeli. Ada satu lagi kod warna. Tapi Lyn tak amik pic pun. Lupa. Harga pun tak mahal sgt. Worth it lah.

Klu eyeshadow ni Lyn tak kisah brand ape pun. Tapi klu bab lipstick, compact powder & lip gloss, Lyn particular skit lah. Sbb kita dah biasa dgn brand tuh. So mmg takkan tukar.P1070881Natrah bought face make-up remover pads too. Lyn tak beli. Sbb kulit muka Lyn mmg sensitif skit. So mmg takkan pakai benda sembarangan utk hilangkan make-up. Lyn mmg ada pencuci khas yg kena dgn muka Lyn.

Ermmm lama dah tak beli eyeshadow. Beli sampai 48 color tu ntah bila thn lah nak habis. Padahal yg brand lain pun ada byk lagi.

Takpe.. takpe.. Ni wat make-up kat rumah. Pegi mane2 tak bwak kot. Besar sgt kan.

Klu travel, just bawak pigment eyeshadow jer. Kecik & boleh mix the stack. Jimat space pun yer jugak :D

ps: Psttttt…. kalau ada sape2 nak beli, boleh email Lyn at azlinah79[at]yahoo[dot]com.

12 comments:

Dee said...

wow menariknya..tp dee rasa skrg dee kena beli hak yg kecik2 je..leh simpan molek2 dlm beg..yg besar2 simpan kat rumah..habis dikerjakan budak2 berdua tu..huhu..

Amiera Hilton said...

wahh..how much kak?

♥Hernee Nazir♥ said...

dear..cun la layout blog..hehehe

Lyn Yusoff said...

Dee,
Lyn beli ni just letak kat rumah..
klu travel tak bawak.. bwk yg kecik2 jer..

Lyn Yusoff said...

Amiera,
email me dear :)

Lyn Yusoff said...

Hernee,
cun... thx dear :D

sW33tdARLiNG said...

cantiklahhh! but really my type jenis tak reti nak berwarna2... kalau dah warna tu, itu jerk yg dipakai

Lyn Yusoff said...

Sw33tdarling,
sgt cantik...
sesekali kena tukar beb..
i suka bab color2 mata ni..
hahhaa

mummysyafie said...

eyeshadow akak beli kat redglow aritu. masih ada lagi..tapi skrg suka pakai ash grey..senang nak cover fake eyelash tu

Lyn Yusoff said...

Mummysyafie,
lyn pun byk lagi kak..
tpi bila nampak yg cantik tu gatal nak beli. hehehe
Lyn tak pakai fake eyelash tu kak..
kadang2 jer..

yaTy ♥ said...

mak aih..
meriah warna dia..
rasa nk makan2 jerk..
hahahah..

Lyn Yusoff said...

Yaty,
mmg betul..
rasa nak makan2 jer.. :D