Mood Berubah-ubah

Lately ni, mood agak tak berapa nak baik sgt. Tak kisah lah kat mane2 pun. Jap2 gembira, jap2 sedih, jap2 geram. Hah!!! cam tu lah mood blog tuan tanah ni.

Klu gembira tu jgn cakaplah, habis semua org nak diberitahu nya. Yang tak penting pun jadi penting jugak. hehehe. Klu tgk kawan kita gembira pun, kita pun tumpang happy sama. Betul tak?? Suka tgk org happy ni. Cerianya muka sampai ke telinga. Pantang di usik skit, sure senyuman nya meleret2. hehehe

Cuba dtg mood tak baiknya. Serba serbi tak kena. Yelah, kadang2 kita ni diam tak mengusik pun org sana. Tapi tetiba org sana sibuk menyibuk buk buk buk pasal orang kat sini. Dalam erti kata lain, busy body gitu. Suka ke korang dgn org2 yg mcm ni?? Tak suka kan. Contohnya menyalak kat blog orang tak tentu pasal. No manners. Klu berani tunjuklah muka. Tak payahlah nak menyorok disebalik nama ANON tuh. Betul tak??

Klu time red flag lagilah. Lyn mmg sensitive skit klu tgh datang bendera jepun ni. hehehe. Mmg sokmo rasa tak kena jer. Dulu masa kat office lama, my colleagues dah pasan dah klu Lyn moody semacam je, sure dorang tau Lyn tgh period. Dorang tak berani tegur tau. Sbb klu tegur, lagi2 kena plak dgn soalan yang tak sepatutnya, mmg Lyn muncung tak menjawab pun. Silap haribulan kena marah balik. Hehehe.

Tu sbb org kata Lyn ni garang. Ermmm garang bertempat dik woiiiiii. Bukan garang tak tentu pasal yer. Klu orang tu buat kita naik hangin mmg sengaja lah carik nahas kan. hehehe. Pernah jugak satu kejadian kat kedai makan. Ni dulu2 punya citer la, actually malas nak ingat lagi. Tapi klu ingat balik, nak senyum pun ade, kekadang Lyn sendiri tak percaya yg Lyn boleh bertindak sedemikian.

Ade one time ni, tak payah lah Lyn citer in details. Lyn boleh hentak meja sbb mengamuk sakan kat situ. Siap menjerit lagi lah klu nak tau. Kawan2 even customer kat situ semua pandang sambil terkebel2. Orang tu carik pasal, mmg kenalah jawabnyer. hehehe.

Ermm meleret2 dah Lyn citer ni. Sebenarnya nak cerita lately ni nak kata happy sgt tu idaklah. Nak kata marah pun idaklah. Senang cerita, mood kita ni cepat nau berubah2. Sejam yg lalu ok, jap lagi tak ok. Hah!! cam tuh lah kiranya. hehehee

Ermmm mood korang ok ker?? [tiba2 tanya mood korang kan. hahahaha]

4 comments:

atty's said...

kty pun lor ni tgh tade mood..nk dtg peyet

mummysyafie said...

biasa tu lyn..akak plak since last week dah tak tenteram..pastu diberi ujian plak kehilangan keta..so tiz week akak nak pulihkan semangat balik. datang kerja plak sehari dua...terus terima berita pengubat kedukaan...

semua nya ada hikmah dear..sabar erkk

Lyn Yusoff said...

Kak Atty,
dtg peyet biasa kak.. hehehe

Lyn Yusoff said...

Mummysyafie,
ciannya akak..
sabar erk... ape2 yg berlaku ada hikmahnya..
pasti ada ganjaran yg menanti.. amin