Malam Semaian Kasih Semarak Budi :)

I was invited by Amy to attend one event in Holiday Villa Subang. Dgn tak tau ape2, main yer2 jer kan. Alahhh org jemput makan, kita pergi jerlah. Dari rumah pun dah lewat, dgn GPS tertinggal dlm si putih, mmg ngeng betul. I’m little bit confused about the location. Nasib baik betul. GPS otak ku gak yg ku pakai. Hahahaa

Sampai agak kelam kabut sbb tak tau kat mane event ni semua berlangsung, nasib baik jumpa Amy & Mya kat lobby. Sebelum tu jumpa Yaty kat parking lot.P1070724So menonong lah kitorang mengikut cik von Amy ni hah sampai ke meja registration. Sorry Amy, teramik cik von u. Ya ampunnnn…. tapi cik von u senonoh skit dari yg tu. Tetttttttttttttttttttttttttt. Dapatkan rate for parking baru kita masuk hall. heheheepic1Event ape, korang baca lah sendiri sbb mak malas nak explain. Kan mak dah bubuh tajuk kat atas tu siap2. Pi baca pi. Hahaha. Nape Amy jemput kitorang, tanya Amy. Nak meramaikan majlis lah yang woiiiiiiiiiiiii. hahahaP1070740The emcee during that nite was Ahmad Fitri Yahya. Sedap tul dia ni berpantun, bermadah pujangga, tapi dia jugak suka mengusik orang. Sabar jerlah. Kalau dah dinner punya konsep, sure lah ada ucapan, persembahan kebudayaan. Baru lah time makan2.

Tapi kat dinner ni takde bukak podium tari menari yer. Ni konsep ala2 kampung melayu gitu. Bukan konsep moden ada joget2 segala. So kita tak boleh nak menari sakan kan Amy. Sbb tu I cucuk langit kat luar. heheheP1070730Our table is 34. Malam tu meja kitorang tak lucky. eh ade lucky table ker?? Tapi no Amy yg lucky. Dia dapat lucky draw. Tak pasti ape yg dia dpt. Rice cooker klu tak silap. P1070744Our doorgift. Bag lah tu. Byk dah bag ni kat rumah Lyn. Macam2 jenis ada. Tak pakai boleh simpan. Bila nak guna nnti senang. P1070746Diva2 canteqqqqqqqqqqq.. Ade 7 semuanya kat situ termasuk kakak, anak Kak Atty. Tapi dia jadi photographer that nite. Ade Yaty, yours truly, Mya, Amy, Kak Nor & Kak Atty. P1070754Gimmick dari pihak hotel. Ingat kan nak wat tiger show ke hape kan. Rupanya nak bukak dome makanan tu jer. Hahahaa. Suspend tau!!!!P1070758P1070779Sila baca sendiri menu tuh. hehehe. Malas nak tulis dong. Korang tau, mamat waiter Bangla kot, asyik lah ulang alik ke meja diva2 ni berulang kali. Sibuk nak menambahkan nasi kitorang. Padahal tak panggil pun. Gatai nak tgk pompuan cantik erkkk.. P1070766Malam tu ada Nash ko. Suara dia, alahaiiiiiiii sedap bangat. Suara jantan gitu. 3 4 buah lagu gak dia nyanyi. Lagu Pada Syurga di Wajahmu & Debunga Wangi antara lagu hits beliau. Yg kecik hatinya, kitorang beriya angkat tangan duk lambai2 dia, pandang pun idak. Sedeyyyyyyy. Ke abg Nash silau. Tak kan… saje lah tuh.P1070776Ada Aishah jugak. Ya Allah, suara dia ni mmg best lah. Janji Manismu, Camar yg pulang pun dia nyanyi gak. ehh, lagu Beyonce pun dia nyanyi tau. Aishah ni mmg versatile, semua jenis music dia boleh bawak. Nasyid pun boleh. P1070769Dessert, longan almond bean curd. Sedap gak lah wat cuci mulut. Lyn pun makan skit jer malam tuh, ater dah sengkak perut dgn lauk2 disiang hari. P1070771Pastu pekena teh tarik & teh o panas. Mmg jawabnye tak boleh tidur lah. Nak tidur ape nyer, berembun kan ko Lyn sampai demam2 gitu. P1070784First time jumpa Kak Nor even dah kenal lama melalui blog. Nice meeting you kak. Next time kita hangout lagi. Tak puas kan jumpa hari tuh. Tak boleh nak gedik santai. muahahahaP1070785First time gak jumpa Kak Atty, pernah nampak her link kat blog. Tapi tak pernah tegur. Nice meeting you kak. Jangan serik jumpa Lyn lagi tau. Kirim salam kat Kakak yer.P1070790Thx to tuan tanah kedaung. Tak sangka after berjimba sakan ari tu, ingat lagi dia pada diriku ini. Wahhh ayat!!! Tak tahan. Hehehe

Korang semua, nnti kita plan lagi yg best. Karok jumsssssss. Lama dah tak karok ni. Tunggu sore I ok, kita karok erkk. Baru lah best leh goyang2 cik von gitu. Hahahaha

So the event ended at 11.30pm. Berpisah lah kitorang di tempat parking, muah3 segala then balik. Tapi Lyn balik jap jer, pegi menjontek ke tempat lain plak. Kata malam minggu uolsssss. Haruslah menjontek sakan. hahaha

Mau ikut??? jumssssssssss :D

8 comments:

atty's said...

nice to meet u lyn..

sW33tdARLiNG said...

beza sangat kekurusan i dengan kegemukkan u... wakakakkaaka [kasi laluan i nak perasan hokeeeh?]

Mya said...

daging kambing tu sedap..
i bedal sampai licin he he..

mummysyafie said...

dugaan betul amik gmbr ngan orang kecik n comel macam lyn ni..

eh, ada daging kambing ke? akak makan ayam je malam tu..hihihi..

Lyn Yusoff said...

Kak Atty,
Thx kak...

Lyn Yusoff said...

Sw33tdarling,
of coz lah.. i kan gemuk dr u..
hahahaa

Lyn Yusoff said...

Mya,
i tak makan daing kambing uolsss..
sbb tu tak amik...
tgk u mmg berselera sungguh..

Lyn Yusoff said...

Mummysyafie,
hahaha..
tak baik kata gitu...
same jer..

ade daging kambing..
tapi Lyn tak makan...