Saje Nak Tanya…

Hi Lovers,

Good morning everyone!!!..

Pagi2 hari ni nak tanya korang soalan cepu cemas. Hahaha. Takdelah. Nak tanya korang ni?? Ape yg korang buat bila hadapi sesuatu kesusahan. Tak kisahlah sbb salah sendiri ataupun disbbkan orang lain.

Adakah korang akan……

* Nangis sampai bengkak2 bijk mata…

* Solat Istikharah & berdoa pada Allah… yg ni dah sememangnya sbg seorang Muslim. Takkan kita nak lupa padaNya kan. Allah dah tentukan bahagian masing2.

* Berdiam diri…

* Tenangkan hati dgn pergi melancong seorang diri…

* Buat tak tau jer… sampai masanya akan setel gak.

* Share with ur siblings/ friends or anyone…

* Discuss dgn si pembuat masalah tu… hahaha

* Pergi enjoy or clubbing…

* Or ape lagi erk korang buat klu tgh susah hati…

Yang kat atas tu ada yg Lyn dah buat, ade yg lum lagi. Kot lah korang ada idea baru kan. Let's share with me..

Sbb Lyn tgh susah hati sekarang ni…I'm really... really sad :( :( :(

Tolonglah gembirakan I.. puhlisssssssssssssssssss!!!!!

12 comments:

CinoiLavigne said...

Mengadu dgn besfre,
lepas tu takyah fikir, buat taktau sampai mslh tu setel. Hohoho.

Yg penting jgn bersendirian kalau tak mmg nangis

SURIA AMANDA said...

pi vacation

S.A. said...

Reason jadi sedih dan tension is because kita pikir terlalu mendalam, happen to me too. Then I realize is it worth pikir sampai sakit kepala, sampai matikan mood yg sepatutnya buat kita happy.Read this lady's blog (http://kandeethemakeupartist.blogspot.com/2011/01/i-go-to-type-blog-and-i-wonder-if.html), she is make up artis, tapi kata2 dia sangat buat kita bersemangat.

sW33tdARLiNG said...

to me, i akan cari jalan utk settlekan.. but if the prob was buntu, mmg end up dia tu yg buat i sedih, haruslah i nangis and cari someone yg boleh dgr i luahkan apa yg i rasa...

UmiMia said...

sedih sangat jer bunyi nya nih...relax, cerita dgn kawan, kalau ada cadangan..ambik yg positif...diri kita ni kadang2 perlu ada time-out pastu kita renungkan balik...apa jln penyelesaian terbaik...segala jalan keluar ada pada kita sendiri...buat analisis kelemahan,kelebihan...pilih top priority kita...mesti dpt jumpa jln terbaik InsyaAllah...

mummysyafie said...

kalau akak kan, akak akan share ngan sorang kawan yang betul² boleh dipercayai. sebab kalau simpan sendiri mmg sakit taw..tension jadinya.

Lyn Yusoff said...

Cinoi,
mmg betul..
tak boleh sendiri..
sure nak nangis.. huhuhu

Lyn Yusoff said...

Suria,
vacation??
soon :)

Lyn Yusoff said...

S.A,
thx for ur advise..
will visit her blog soon :)

Lyn Yusoff said...

Sw33tdarling,
i dah share with my best friend..
so far i dah luahkan..
hope it will better :)

Lyn Yusoff said...

Mummysyafie,
betul kak.
lyn dah share.. now dah lega skit..

Lyn Yusoff said...

Rose,
thx for ur advise rose..
appreciate it.. :)