Our Lunch Date

Yesterday was medical check-up day. Biasalah klu check-up2 ni kena lah tunggu berjam2 even dah ade appointment pun. Tension disitu. Another medical check-up is next month. Alahaiiiiii bercinta betul nak pergi.

Since I was half day yesterday, lunch tu dah janji dgn my colleague nak lunch kat Plaza Massalam. Sebab ke sana ada hal pun. Alang2 sumenyer kat Shah Alam. So kita met up kat sana jer. Time lunch jer mmg bercinta nak makan ape kan.IMG01144-20110419-1418Lyn mmg lapar nasi. Sbb pagi tu just had bread & milo jer wat alas perut. So tengahari mmg perut bunyi2 lah mcm2 rentak. IMG01145-20110419-1418Ke kedai singgang lah kita jawabnya. Pekena nasi putih dgn singgang udang. 1st time rasa singgang udang ni. Even kat rumah pun tak pernah buat. Selalu buat singgang ikan jer. Ehh, singgang sama dgn pindang erk. Bahasa je berbeza. Ada yg panggil singgang, ada yg panggil pindang. Sedap jugak singgang udang ni. Manis jer rasanya.

Nanti boleh try masak singgang udang kat rumah.

Eh!! ko tak pantang lagi erk Lyn??

Hehehe. Pantang gak ler. Tapi kekadang langgar pantang. Hehhee

Tapi ape yg Lyn makan selalunya Lyn bagitau my mum. Klu ape2 jadi ke kan, my mum tau Lyn makan ape. Klu gatal2 tu kena redha lah. Salah sendiri kan. heheheIMG01146-20110419-1419My colleague makan roti jala dgn kari ayam. Tapi kari ayam nya dia taknak makan. Boleh gitu?? Siap paksa2 Lyn makan sampai habis. Hehhee. Lyn ni bkn suka ayam sgt. Lagi2 kari yg kat kedai ni. Lain nau rasanya. Susah gak tekak ni nak telan.

Tapi Lyn rasa lah skit. Seriously, Lyn tak boleh nak telan. Tu pun rasa skit ayam nya. Kuahnya langsung tak sentuh.

Ermm muak gak makan ayam. Sgt muakkkkkkkk. Lyn bkn favorite ayam. Klu ikan tak pe lagi.

8 comments:

atty's said...

lom penah lagi terai udang singgang, nanti leh ar terai buat

Dee said...

sedap pulak nmpk singgang tu..

Lyn Yusoff said...

Kak Atty,
try lah kak..
nnti lyn pun nak try gak.. :)

Lyn Yusoff said...

Dee,
sgt sedapppp kak..
hehehe

SURIA AMANDA said...

sejak ayam mahal ni Lisa banyak makan ikan jer...

Lyn Yusoff said...

Suria,
hehehe...
i bkn takat mahal.. mmg dah jelak..
hehee

mummysyafie said...

udang singgang tu camne? tak pernah rasa lagi la

Lyn Yusoff said...

Mummysyafie,
tak reti nak describe..
tapi dia masakan rebus2 jer..
try lah kak carik kat mane2 yg boleh wat masakan singgang ni..