Old Skool Vespa

Lama kot tak tgk vespa ni??P1070565Last time tgk masa cousin my mum dengan persatuan vespa2 nya. I think almost 15 years ago kot. Masa tu Lyn sekolah rendah rasenya. Klu dia dtg singgah kg kitorang, mmg berduyun2 gang vespa yg dia bawak. Warna warni ko. Siap berhias bagai. Masing2 tunjuk kreativiti dlm menghias motor vespa masing2.

Lyn pernah gak naik masa kekecik dulu. Puas my uncle ajak Lyn & adik pusing2 kampung. Dah puas duduk kat belakang, berdiri kat depan plak. Tukar2 gitu. Uishhh mmg syok.

Tapi sekarang ni mmg payah kot nak tgk org naik vespa. lagi Klu ade pun, orang2 lama dulu. Maklumlah, sekarang ni pun dah mcm2 jenis model motor kan. Sape lah nak naik vespa lagi.

Tapi klu ada yg masih simpan motor vespa ni lagi, mmg Lyn salute lah. Cun ape naik vespa ni. Pakai plak seluar plak bell bottom. Walaweeiiii mmg cun bangat sih. hehehee

Ishhh vespa sape lah yg my niece amik ni. Klu spray color biru lagi meletop top top. Mesti cun.

Ermmm biru gak yg ko nak kan Lyn. Hahahhaa

4 comments:

Just Call Me Bitt said...

tengok vespa terus teringat kawan-kawan lama...ehhehehe mereka suka berkumpul naik vespa ramai-ramai...rindu zaman 10 tahun lepas..hehe kalau lynn nak tengok ade lagi kot sekitar bangsar dan bukit bintang..hehe tapi tak sure hari ape waktu mereka berkonvoi...

Lyn Yusoff said...

Bitt,
tu ler..
tu best naik vespa kan..
ada lagi erk kat bangsar n BB..
tak pernah plak tau..

mummysyafie said...

tapi sekrg selalu nampak anak2 muda yg naik vespa ni. dulu akak suka gak naik kalau bapak yang bawak. suka berdiri kat depan sambil pegang cermin tu

Lyn Yusoff said...

Mummyyafie,
haah.. skrg mmg budak2 muda yg bawak vespa ni..
pernah nmpak kat somewhere..
tingin sgt nak tgk lgi