Red Velvet from Friend :)

I’m craving red velvet so many time. I think dah lama sgt kot. After operation makan pun berjaga, manalah nak dapat rasa makanan yg sedap2 ni kan. Kena tahan tekak wat sementara waktu. hehee

Yesterday, I was in Shah Alam during lunch time. Suddenly, I got called from BFF saying that she want give me something. Tapi kena dtg Empire coz dia ada hal kat situ. Mula2 kata tak payah lah kan, cam lah esok2 tak boleh. Tapi dia kata nak bagi gak, so dtg lah Lyn ke Empire.

Tapi park kete kat luar, then mintak dia pass kat luar jer. Actually Lyn nak cepat. Kang klu lepak lama2 dalam Empire tuh, shopping sakan plak. So jumpa kat luar lagi senang. eheheheP1070863Omg!!! My BFF gives me a slice of red velvet. Giler suka kan. Bestlah. Pasak2 kat telinga orang pun dpt. Actually, lama dah ajak dia layan red velvet ni. Tapi org yg kerja kat awan dania biru ni mmg bz sokmo. Nak kuar ikut time dia. Mane boleh.

Boleh tak seharian red velvet ni dlm kereta jer. Tak makan langsung. Sayang benau hehehee.P1070865Balik office baru makan. Share with niece & sisters. How do I describe the taste of Red Velvet cake? It tasted like cake. With cream cheese frosting. And it was red. The white topping tu sangat manis. Nasib baik skit, still boleh makan lah. The cake was yummmyyyyyy…P1070867The pic with flash. Its so red kan. Menarik sgt2. Tapi bila rasa mmg sedap pun. But its depends. Kadang2 orang tak berapa suka dgn cake warna2 ni kan. But to me, I like this type of cake. Tapi klu bagi flavor pandan ke, yam ker mmg Lyn tak makan. Ice cream takpe.

Sedappppp sehingga habis kitorang makan walaupun share 3 4 org. Baru seronok gitu. Nikmat makan skit yg di share ramai2. Rasa kenyang sangat2.

So korang dah pernah rasa??? Let’s go to Empire!!!! [Empire je kot yg dkt. Klu KLCC pun ada gak]

According to wikipedia.org

A Red velvet cake is a cake with a dark red, bright red or red-brown color. It is usually prepared as a layer cake somewhere between vanilla and chocolate in flavor, topped with a creamy white icing. Common ingredients are buttermilk, butter, flour, cocoa, beetroot or tomato soup or red food colouring; although beetroot is traditionally used, many prefer food coloring since it is seen as more appealing. The amount of cocoa used varies in different recipes. A typical frosting is a butter roux (also known as a cooked flour frosting). Cream cheese or buttercream frosting are also used.

8 comments:

atty's said...

makan sorang..tak ajak pung.

Cik Kamoo said...

teruja betullah tgk kek nie...belum lagi makan...

Lyn Yusoff said...

Kak Atty,
nnti kita lepak same k..
hehehe

Lyn Yusoff said...

Cik Kamoo,
try lah..
sedapppppppppppppppp

mummysyafie said...

bila plak nak ke empire mall ni lyn..adak teringin plak nak ke whisk tu.

Lyn Yusoff said...

mummysyafie,
alahhhh set lah time kak..
leh lepak2..
dtg tau..
hehhee

sW33tdARLiNG said...

dah glamer betul red velvet ni tp i tak penah rasa pun lagi

Lyn Yusoff said...

Sw33tdarling,
u kena rasa..
mmg sedap.. hehehe