My Bad Habit :(

My bad habit yg tak boleh nak lupa & still ada sampai sekarang ni pasal terlupa dah kunci kereta ke blum. Tak kisah lah kat mane2 pun. It’s always happen. Too bad rite?? Huhuhu

Lyn klu pegi mane2, kuar je kereta mmg dah press alarm key to lock. Bila dah menapak jauh, dalam hati ni selalu duk tanya balik, eh!! tadi dah kunci kereta ke belum?? Klu masih was2, mmg Lyn akan patah balik pegi kat kereta & check whether I already lock or not. Tak kisahlah penat ke tak, mesti patah balik. Ngenggg tak?? That’s one thing.

Another case, klu Lyn keluar dgn kawan2, family or sape2 jer, I always double check with them. Ehh!! I dah kunci kete ke belum?? Klu dia kata ok then I ok lah. If dia pun tak sure Lyn akan patah balik & check. Terukkk kan. Huhuhuh. Sape2 yg pernah naik kereta dgn Lyn sure tau kes ni. Hahahaha

Out of memory betul lah aku ni. Selalu pikir something that I really not sure.

Pernah ada kejadian my car tak lock dari petang sampai next day nak pergi keja. Gila tak gila. Nasib baik lah tak kena ape2 kan. Klu tak, memasal je kan. It’s happen twice. Nasib baik dlm gate. Sekali tu kat mum’s house. Bila bagitau my mum, sure lah kena membebel kan. Dah salah sendiri kenalah terima.

Sampai skrg ni still jadi lagi. Cuma skrg ni, Lyn selalu double check on the spot. If dah lock, terus tgk balik & double check. Tak naklah dah jauh nanti nak kena patah balik. Penat wooooo lagi2 pakai heels. Hehehe. Ada lah perubahan skit. Tak mcm dulu.

I’m so impressed. Impressed katanya. hahahaha

Yelah, tak lah kat takuk lama je kan. Betul tak??

Ermm.. pernah tak jadi kat korang?? Meh share skit meh..

8 comments:

30 JALAN F3 (Zaidi Zainal) said...

baik check...tadi dah kunci ke tidak kereta tu

mummysyafie said...

hahah..kiter sama la lyn. akak even dah jejak kaki kat mall..even dah duduk makan ke..kalau rasa tagu² akan akan keluar balik ke tempat parking.

sebab tu bila keluar ngan kawan² dier org akan make sure akak kunci sebab diaorg takmo kena patah balik kat tempat keta..hihihi...

Lyn Yusoff said...

Zaidi,
dah check dah..
saje tau abg ni.. hahhaa

Lyn Yusoff said...

Mummysyafie,
hahahaha..
rupanyer lyn ada gang pasal bab2 lupa kunci kete ni..

tapi skrg dah ok skit..
kita double check siap2.. taknak menapak lagi.. hahaha

sW33tdARLiNG said...

my self pun selalu cenggitu! but now dah kurang skit sbb masa i press lock button, i set to my mind, "OK, here i press the button" kalau tak, memang menapak balik laa jawabnya

admin said...

slalu sangatla....kalo mende2 penting memang ingat2 lupa je manjang, kalo makan kat kedai ada la 2 3 kali nak bayar lagi skali...akibat lepak lama-lama muahahahaha

Lyn Yusoff said...

Sw33tdarling,
kannnnn
i pun dah kurang skit pelupanyer..
mmg akan check.. so tak lah patah balik.. hehhee

Lyn Yusoff said...

Admin,
klu pegi kedai taklah sampai lupa byr n byr lagi..
kaya lah taukey kedai tuh