Visited My Nephew

I got bad new that my nephew admitted to Shah Alam Specialist Hospital coz of food poisoning last Saturday. Bagitau dah lewat, tak dan lah nak pg visit kan. Ahad tuh, mmg tak larat sgt nak kemana2. Bangun tidur bangun tidur jer. My mum & siblings went to visiited him on Sunday. Lyn tunggu Monday or Tuesday jelah nnti. Balik kerja baru pergi.IMG01085-20110329-1816I went to there on Tuesday. Balik dari office amik Baby dulu. Klu sorang2 nnti mati kutu plak. Takde plak sapa2 kat sana. My sis & niece pun tak sampai lagi. Masih kat rumah.IMG01086-20110329-1818Sampai sane mmg kita meluru jer terus ke bilik my nephew. Dia tgh tidur rupanya. Malas nak ganggu. Biarlah dia tidur dulu. So kitorang berdua duk merayau keluar balik, carik magazine. Mencari sesuatu takpe tak jumpa pun.IMG01087-20110329-1843Tak lama kitorang keluar, then masuk semula. Boring tau hospital ni. Dah lah tak ramai orang, pastu nurse2 dia pun tak ramai. Kekwat plak tu. Tak mcm KPJ Selangor. Kat sana ramai org. Nurse pun peramah2. Mmg berbeza sgt2. Tgh lepak2 my sis, niece & Khaira dtg. Then baru kita masuk.IMG01088-20110329-1856Me & Khaira. Her uncle aka my niece yg masuk hospital ni. Masuk2 my nephew takde, tgh mandi. Kata my sis, dia sendiri tak pasti camne my nephew boleh kena camtuh. Nak kata dia makan luar takde plak. Sbb ape yg dia makan dgn orang lain makan kat rumah tu sama. Org lain steady jer. Dia plak yg kena muntah2 & cerry berry. Maybe sebelum tu kot ada makan kat luar ker. Tu yg tak sure tuh.

Air, antibiotic mmg bergelen2 masuk dlm badan. Tgk dia dah ok dah. Tak sure bila boleh baliknya. Lepas Lyn masuk hospital ari tuh, skrg ni dia plak. Mmg pengalaman betul kena cucuk2 kat tgn ni. Seram gak klu dipikirkan balik. Hehhee.

My niece called on Thursday katanya dah boleh balik dah ari Khamis tuh.

Alhamdulillah… get well soon yer Fauzi. Ubat jgn lupa makan.

4 comments:

atty's said...

semoga fauzi cepat sembuh ye.

sW33tdARLiNG said...

get well soon...

Lyn Yusoff said...

Atty,
thx akak :)

Lyn Yusoff said...

Sw33tdarling,
thx amy :)