Mentarang Masak Cili Padi

P1070501Kan hari tu my sis beli mentarang sampai 3 kilo. Yg sekilo my SIL dah buat masak tumis berlada. Hari tu gak SIL masak. Yg lagi 2 kilo my mum rebus dulu. Nak simpan katanya dulu. Nak masak mlm tu tak dan lah sbb kita mmg dah ada menu wajib. heheheP1070504Yang ni my mum rebus & kopek tuk simpan dalam fridge. Alaaaaa cam kita rebus kerang gak ler. Jenuh plak kita nak kopek satu2. Klu masak terus senang kan. Disebabkan nak simpan kenalah rebus dulu. Klu tak busuk nnti. P1070525So last Thursday my mum masak lemak cili padi. Actually rasa dia mcm kepah & kerang. Kenyal2 skit. Tapi mmg sedap ok. Lyn makan skit jer. Takut gatal nanti. Orang kata buat merasa kan. Bukan nak makan sampai kenyang. Buat rasa2 jer. Takut kempunan gitu. Hehehe

Tapi seleranya mengalahkan orang lain. hehehhe

8 comments:

atty's said...

tertiba je lapar tgk mentarang masak lemak cili api nie .

Lyn Yusoff said...

Kak Ty,
hehehe...
kat sini mmg payah nak carik kan kak?? kat pasar mmg takde

Haza said...

salam ziarah... selalu masak lala sahaja... nampak mentarang kat kuala Selangor.. tapi tadak idea nak mkn macam mana.. lepas ni boleh try test cuba.. thanks!

Lyn Yusoff said...

Haza,
coolness..
lepas ni leh try...
selamat mencuba :)

SURIA AMANDA said...

bestnya....

sW33tdARLiNG said...

sedapnya.... mana nak dapat tu erk...?

kopek dulu lagi senang nak makan.. terus telan jer

Lyn Yusoff said...

Suria,
sedap n sedappppppp

Lyn Yusoff said...

sw33tdarling,
beli kat lumut lah..
kat sini tak sure mane leh dpt..